top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPlasticVrije Zone

Plastic Vrije Zone voor Landgoed Zonheuvel

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

In navolging van de PlasticVrije Zone in het Doornse Gat opende op 8 juni Landgoed Zonheuvel de tweede PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug. De PlasticVrije Zone is een initiatief van GoedVolk en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtste Heuvelrug. Hiermee zetten de deelnemende partijen een volgende stap op weg naar de plasticvrije Utrechtse Heuvelrug in 2026.


Een PlasticVrije Zone is een zone waar bezoekers gevraagd worden zo min mogelijk plastic te gebruiken en geen zwerfafval achter te laten. ,,Van de miljoenen verpakkingen, flesjes en blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan, belandt een aanzienlijk deel in onze leefomgeving en de natuur”, aldus de initiatiefnemers.

Tijdens de opening deden de betrokken partijen een oproep om het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug plasticvrij te hebben in 2026. ,,Als je ons mooie Nationaal Park bezoekt neem dan geen wegwerpplastic mee, neem je eigen afval mee naar huis en help mee om zwerfvuil op te ruimen. Het is zo eenvoudig om de natuur schoon en gezond te houden”, aldus Gijs de Kruif van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Wethouder Hans Waaldijk opende namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug de tweede PlasticVrije zone: ,,Het zal fantastisch zijn als er nog meer ondernemers en terreineigenaren aanhaken op dit initiatief. Zo kunnen we samen het Nationaal Park nog mooier maken.”


Ook Jaap Jongejan (directeur bestuurder stichting SBI) sprak zijn ambities uit. ,,Door de corona pandemie is de natuur nog populairder geworden. Dat is aan de ene kant heel mooi, het heeft echter ook tot effect dat er nog meer troep in de natuur ligt. Daarom vragen we met deze actie aandacht hiervoor. Neem je afval mee naar huis of doe het in de prullenbak.”

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page